Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Is de beplanting uit de voegen gegroeid, is de betegeling verzakt of ben je gewoon toe aan iets compleet nieuws? Dan is het wellicht tijd voor een tuinrenovatie. Bij een tuinrenovatie beginnen we met het verwijderen van groenelementen. Vervolgens wordt de oude tuin vlak gemaakt (egaliseren), zodat er makkelijker begonnen kan worden met het aanleggen van een nieuw terras of bestrating. Ook bij een tuin van een nieuwbouwwoning moet eerst de tuinoppervlakte opgehoogd en ge√ęgaliseerd worden.

Bij een tuinrenovatie worden vaak de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Boomstronken verwijderen
  • Bomen en struiken snoeien en/of verwijderen
  • Grond afvoeren en aanvoeren
  • Tuinoppervlakte egaliseren
  • Schuttingen en straatwerk herstellen

Kosten tuinrenovatie

Een tuinrenovatie hoeft absoluut niet duur te zijn. Wel zijn de kosten heel erg afhankelijk van de staat van de tuin en wat de uiteindelijke wensen zijn. Een goedkope renovatie kan al bestaan uit het ophogen en egaliseren van de tuin en bestrating, waardoor de tuin weer als nieuw is. Neem contact op voor meer informatie over een tuinrenovatie en een vrijblijvende offerte.

Voorkom een tuinrenovatie

Om te voorkomen dat de tuin een complete renovatie nodig heeft is het aan te raden om een contract voor tuinonderhoud te bespreken. Hoveniersbedrijf Gerhard Bos kan o.a. helpen met simpel onderhoud, zoals het snoeien van coniferen en met onkruid verwijderen. Ook groot, specialistisch tuinonderhoud is geen enkel probleem.

Tijd om jouw droomtuin te realiseren?

Vraag offerte aan